Hvad sker der i open source GIS verdenen? 15. august 2017

Hvad sker der i open source GIS verdenen?

I denne uge afvikles FOSS4G 2017 i Boston - den årlige konference, som bringer en up-to-date med den seneste udvikling på denne front.

Først 2 dages workshops på Harvard University og derefter 3 dages konference i Bostons World Trade Center - formentlig det allerbedste sted at få en fornemmelse af, hvor open source verdenen bevæger sig hen!

For eksempel kan man spørge sig selv, hvorfor man skal betale (rigtig mange) penge til licensindkøb og årlig vedligeholdelse for en kommerciel GIS-/geodatabase, når open source alternativet PostGIS udmærker sig ved:
 - at have flest OGC standard GIS funktioner implementeret,
 - at performe (væsentligt) bedre,
 - at være helt og fuldkommen gratis i såvel anskaffelse som vedligehold??

Samtidig har PostGIS et meget stort "user community", der flittigt udvikler og deler meget anvendelige udvidelser til standard-funktionaliteten.

2 workshops om PostGIS på FOSS4G 2017 har været meget overbevisende!

Og hvis man gik og troede, at QGIS var det bedste/eneste relevante værktøj til brugeren med behov for en GIS desktop løsning, så får man øjnene op for, at selvom det nok er stadig tilfældet for langt de fleste brugere, så er det for den mere rutinerede bruger med de meget avancerede behov nok værd at kaste et blik på GRASS GIS!

Skal du lave avancerede netværksberegninger, 3D modeller med fx viewshed beregninger eller hydrologisk modellering, så kan det være et overordentligt godt bud til dig!

Og alt software er selvfølgelig HELT gratis!

 

Nyheder
 • 29. august 2017 Kært barn har fået nyt navn!!

  Efter i mange år at have båret navnet ARTOGIS GIS Server, i daglig tale forkortet AGS, skifter vores webgis/mobilgis platform navn. Dermed forsvinder også arbejdstitlen AGS 3.x, som har været anvendt i forbindelse med vores strategiske teknologi-skift, fra en Esri-baseret til en open source-baseret platform.

  Læs mere
 • 21. august 2017 FOSS4G - hvad er det?

  Vel hjemkommet fra FOSS4G konferencen i Boston er der jo en god anledning til at se tilbage og evaluere udbyttet af ens deltagelse.

  Læs mere
 • 15. august 2017 Hvad sker der i open source GIS verdenen?

  I denne uge afvikles FOSS4G 2017 i Boston - den årlige konference, som bringer en up-to-date med den seneste udvikling på denne front.

  Læs mere
 • 24. juli 2017 Partnerskab med Miracle A/S

  Det er en stor glæde at kunne meddele, at vi har indgået et partnerskab med Miracle A/S om udbredelse af vores nye AGS 3.x GIS platform, der er udviklet med base i globalt udbredte open source teknologier i nyeste generationer.

  Læs mere
 • 22. juni 2017 HEPWAT - nu med video!

  I forbindelse med HEPWAT projektet er der udarbejdet videoer, som beskriver de enkelte projektdeltageres perspektiv og rolle i projektet - herunder også for vores vedkommende.

  Læs mere
Vis alle nyheder